Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Αλεξάνδρου Μνήμη 2015


Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση «Αλεξάνδρου Μνήμη» που διοργάνωσε τη Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης», το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2015, μπροστά στο Άγαλμα του Μακεδόνα Στρατηλάτη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατία & Δημοκρατίας στην Έδεσσα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης αναφέρθηκε σύντομα στην προσωπικότητα του Μέγιστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου, ενώ το μέλος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Χασαπίδης διάβασε ποίημά του για τον Μακεδόνα Βασιλιά.  Στη συνέχεια κατατέθηκαν λουλούδια στη βάση του αγάλματος.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου «Ίων Δραγούμης» τοποθετήθηκε επιγραφή στην πλαϊνή πλευρά της βάσης του αγάλματος με την φράση «Αλέξανδρος ο Μέγας. Πέρασε φως σκορπίζοντας». Την τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, μέλη και φίλοι του συλλόγου «Ίων Δραγούμης» και αρκετοί δημότες. Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου